Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. péntek, Eleonóra

Tudományos könyvtárat avattak a Szent Imre Kórházban

A kórház régóta zárva tartó könyvtárának olvasótermében lévő számítógépeken hazai és külföldi folyóiratok állnak a kórházi dolgozók rendelkezésére.

Február 13-án hétfőn délután a Szent Imre Kórház vezetői és dolgozói mellett eljött az olvasóterem megnyitójára a Semmelweis Egyetem könyvtár könyvtárosa is. Dr. Vasas Lívia egyébként nem csak könyvtáros, hiszen immáron négy éve elnöke annak a Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetségének, amely sokat tett a kórházak könyvellátottságáért.

Húsz ország a tagja a konzorciumnak, melynek köszönhetően megnyitották a Szent Imre Kórház régóta zárva tartó könyvtárának olvasótermét. A digitális formában meglévő magyar, illetve külföldi folyóiratokat - melyek teljes szövegű és jogtiszta források - nemcsak a kórházban, hanem otthonról is elérhetik a kórház dolgozói.

Dr. Simon Károly a kórház tudományos igazgatója elmondta, hogy ennek a már régen megálmodott könyvtárnak nemcsak szakmailag van jelentősége, hiszen a lakályosan berendezett helyiség a feszült munkarendben egy kis kikapcsolódást is jelenthet a kórházi dolgozóknak. A szakmai információ-tár, vagyis az olvasóterem hétköznapokon két műszakban áll az érdeklődők rendelkezésére.
Dr. Vasas Lívia - aki kerületünkben lakik - a Magyar Kultúra Napján a kórházi könyvtárak érdekében végzett munkájáért megkapta a Kulturális Minisztérium kitüntetését, a Bibliotéka emlékérmet. A Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége több mint 100 könyvtárat számlál, és célul tűzte ki, hogy a legkorszerűbb tudományos információk elérhetővé váljanak a kórházak dolgozói számára.

H. E. - Újbuda Tv (2006. 02. 24.)

LEGFRISSEBB
×