Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Tegnap nyílt nap volt a rákdiagnosztikai központban

Újbuda rákdiagnosztikai centrumában nyílt napot tartottak. Az intézetlátogatásra induló csoportokhoz telefonos bejelentkezést követően lehetett csatlakozni.

A nukleáris medicinát - vagyis a vizsgálatokhoz izotópos nyomjelzést - alkalmazó PET/CT Diagnosztikai Központ korunk legmodernebb vizsgálati eljárásait teszi hozzáférhetővé elsősorban onkológiai megbetegedésekkel küzdő páciensek és orvosaik számára. Az eljárás teljesen fájdalommentes, lényegében a hagyományos röntgen továbbfejlesztett, csúcstechnológiás változata. Azonban míg a mindenki által jól ismert fekete-fehér röntgen képen csak a szervek és azok elváltozásainak árnyékai látszanak, addig a pozitronemissziós tomográf és a computer tomográf kombinálásával létrehozott berendezés, a számítógép segítségével, valósághű, háromdimenziós modell alkotására képes.

A Hunyadi János úton található intézetben a szív-, és érrendszeri megbetegedések vizsgálatára a jelenleg elérhető legmodernebb Cardio-CT berendezést használják, amellyel a szívet oxigénnel, és tápanyagokkal ellátó koszorús ereket lehet térhatású képeken megfigyelni.

A vizsgálatokat általában a szakorvosok javaslatára végzik, ezért különleges lehetőség a nyílt nap, amikor bárki számára közérthető módon elmagyarázzák a gépek működését.

A látogatásra jelentkezni a +361 505-8881-es telefonszámon lehetett. A csoportok délelőtt 11 és délután 15 órakor indultak. Helyszín: Pozitron-Diagnosztika Kft. XI.kerület Hunyadi János út 9. GPS koordináták: N 47,444930 E 19,044890

LEGFRISSEBB
×