Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Sikeres nyílt nap az új háziorvosoknál

Szeptember óta 12 új háziorvosi praxis műköik Újbudán. Ezek közül 8 a Gazdagréti téri rendelőben, ahol szűrővizsgálatokon vehettek részt a kerületben élők. Ez a nyílt nap a leendő páciensek számára alkalmat adott arra, hogy megismerjék a rendelőt és az új orvosokat, akik ezúttal pillanatfelvételt kaptak a kerületiek egészségi állapotáról.

A néhány hónapos háziorvosi praxisok a jelek szerint megtalálták helyüket a kerület egészségügyi rendszerében. A nyílt napra olyan sokan érkeztek, hogy már a következő, december 13-i hasonló szűrővizsgálatokra is jutott az előjegyzésekből.

Ahogy a rendelő dolgozói tapasztalják, most már nemcsak a környéken lakók, hanem az orvoskollégák is befogadták az új gyógyítókat.
A friss háziorvosok az általános képesítés mellett speciális szaktudással is rendelkeznek, vannak közöttük olyanok, akik alternatív gyógyászattal, homeopátiával, akkupunktúrával is foglalkoznak.

Ezen a nyílt napon a legnépszerűbb a diabétesz lábszűrés volt, amely egy országos program próbaszűrésének is tekinthető. A Gazdagréti téri rendelő hasonló nyílt napot tart december 13-án és 29-én.

B.A. Újbuda Média (2008. 12. 07.)