Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Nyílt nap a Szent Imre Kórházban

Lakossági fórumot szerveznek szeptember 23-án a Szent Imre Kórházban, de ezen a napon beutaló nélkül vehetők igénybe a szűrővizsgálatok is.


A több mint 700 ággyal működő Szent Imre Kórházban évek óta hagyomány, hogy szeptember végén nyílt napon mutatják be a régió lakosságának az intézmény működését. Az idei program 8:15-kor a megnyitóval kezdődik, majd 10, 12 és 14 órától szakemberek kalauzolják végig a kórházon az érdeklődőket.

A központi épület földszintjén beutaló nélkül vehetők igénybe a következő szűrővizsgálatok: vérnyomás-, vércukor-, és koleszterinszint mérés, testtömeg-index, testzsír, és haskörfogat-mérés. Ezeken kívül lesz érszűkület-szűrés, szemnyomás-mérés, táplálkozási és diétás tanácsadás, valamint bőrgyógyászati szűrővizsgálat.

Aki a 10 órától kezdődő véradáson kíván részt venni az ne felejtse el magával vinni személyigazolványát. Mivel az intézmény regionális centrumként működik 12:30-tól az ide tartozó kerületek önkormányzatainak képviselőivel lakossági fórumra kerül sor. A szokásoknak megfelelően a kórház orvosai ismeretterjesztő előadásokkal is készülnek az eseményre. Ezek között lesz szó a lisztérzékenységről, az emlődaganatok komplex ellátási lehetőségeiről, de az érdeklődők választ kaphatnak többek között arra a kérdésre is hogy késleltethető-e az öregedés.

A részletes program megtalálható a Szent Imre Kórház internetes oldalán.

(K.A. - Újbuda Tv)

LEGFRISSEBB
×

Az egészségügy legjobbjait díjazták  

Pro Medicina Újbuda kitüntetést és Polgármesteri Dicséretet kaptak az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napon. Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át.