Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Nyílt nap a Szent Imre Kórházban

Budapest legdinamikusabban fejlődő kórháza a Tétényi úti Szent Imre Kórház - mondta a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke, Szolnoki Andrea. Noha csaknem kétszáz ezer ember jut erre az egy intézményre, arra is jut idő, hogy évente egyszer kitárják a kaput és megmutassák a legfontosabb és a legérdekesebb fejezeteket a hétköznapokból.

Hatodik éve rendeznek nyílt napot a Tétényi úton és egyre többen kíváncsiak a részletekre. Dr. Péteri Miklós főigazgatói szaktanácsadó úgy fogalmazott, hogy ennek a napnak a megelőzés, a lappangó problémák megelőzése és a barátkozás a célja.

Ilyenkor szinte minden gyakori betegségről tekintélyes szakemberek tartanak előadást, egy másik helyszínen alapvető szűrővizsgálatokat tartanak és még kórházi sétát is szerveznek. A lényeges információk mellett azt tartják nagyon fontosnak a kórház vezetői, hogy az itt élők számára ne jelentsen ijesztő és riasztó környezetet a kórházi folyosó, és ne keltsen félelmet a "fehér köpeny".

Idén is sikeres volt a nyílt nap és a jelek szerint nemcsak maguk a kórház dolgozói, hanem működtetői is büszkék az eredményekre.

Molnár Gyula, Újbuda polgármestere különleges hozzáállásnak tartja azt, ahogyan ebben a kórházban dolgoznak, hiszen - mint mondta - nem jellemző a panaszkodás, sokkal inkább az újabb és újabb feladatok megoldása köti le az energiát. A polgármester szerint ez a kórház a jelenleginél is többre lenne képes, ha a magyar egészségügy finanszírozási rendszere nem korlátozná a teljesítményt.

Szolnoki Andrea, a főváros egészségügyi bizottságának elnöke azt emelte ki, hogy egyedülálló fejlődésen megy keresztül ez a kórház, itt zajlanak a legnagyobb beruházások és felújítások. Dr. László Imre főigazgató mindehhez hozzátette, hogy bár való igaz, hogy berkeiken belül nagyon jó szellemiség uralkodik, az sem utolsó szempont, hogy pártállástól függetlenül mind Budafok, mind Újbuda önkormányzatával, valamint a fővárossal, nagyon harmonikus együttműködés alakult ki.

B.A. - Újbuda MÉDIA (2008. 09. 15.)

LEGFRISSEBB
×

Az egészségügy legjobbjait díjazták  

Pro Medicina Újbuda kitüntetést és Polgármesteri Dicséretet kaptak az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napon. Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át.