Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Konferencia a betegségmegelőzésről

Az IGP Magyarország az Európai Unió betegségmegelőző hálózatának hazai szervezete. Legfontosabb célja: elõsegíteni a prevenció érvényesülését a társadalmi, és gazdasági élet minden területén.


A társaság összefűzi mindazon szakmai és civil szervezeteket, gyógyító-megelőző intézményeket, a gazdasági élet résztvevőit, a kormányzati és önkormányzati szereplőket és nem utolsó sorban az egyes szakembereket, akik tudnak és akarnak tenni valamit saját területükön azért, hogy a lakosság egészsége javuljon.

Ez elsősorban a szakmai tapasztalatcserére és az ismeretterjesztésre módot adó konferenciák szervezését jelenti, de szívesen segítenek például pályázatok írásában is.

A múlt héten tartott szakmai tanácskozáson az prevenciós társaság elnöke arról számolt be, hogy az Európai Unióban sajnálatosnak tartják mennyire kevés egészségügyi pályázaton vesz részt hazánk. Magyarország még mindig vezeti a halálozási statisztikát számos rákos megbetegedés területén, melynek elsődleges oka a szennyezett környezet és az egészségtelen életvitel.

A Rákbetegek Országos Szövetsége a Parlament caféban rendez tudományos ismeretterjesztő előadásfolyamot, amelyen a kutatásban, gyógyításban, a daganatos betegek ellátásában dolgozó szakemberekkel találkozhatnak az érdeklődők. A résztvevők közös megbeszélés keretében választ kaphatnak személyes kérdéseikre is.

Az előadások hangfelvételei megtalálhatók a Daganatok.hu-n. Az előadás-sorozat helyszíne a Parlament Café (Budapest, V. kerület, Kossuth tér 9/a.), időpontja minden hónap első szerdája, 17:00 óra, legközelebb tehát 2008. március 05.

K.A. - Újbuda TV (2008. 02. 26.)

 

Kapcsolódó linkek:

Európai Unió egészségpolitikája

Információk a rákbetegségről

Magyar Hospice Alapítvány