Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Ingyen PET/CT vizsgálat a kerületben - ami mindent lát

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár befogadta további 2000 rákbeteg PET/CT vizsgálatát.

A Pozitron-Diagnosztika örömmel üdvözli a megállapodást, melynek értelmében évről évre a rákbetegek egyre nagyobb hányada részesülhet a ma legmodernebb rákdiagnosztikai szolgáltatásban.
Emellett és ezen kívül Alapítványi támogatással a Pozitron-Diagnosztika minden rákbeteg gyermek számára is ingyen PET/CT vizsgálatot biztosít.
A Pozitron-Diagnosztika PET/CT központ eddigi, immár több mint 1000 vizsgálatának tapasztalatait összegezve rendkívüli eredmény született. 750-en már felállított diagnózissal érkeztek. Ez a korábban, másutt, más eljárás alkalmazásával felállított diagnózis, az esetek kétharmadában (!) megváltozott. A páciens számos esetben elkerülte a műtétet vagy a kemoterápiás kezelést. Máskor viszont a PET/CT olyan helyen is kimutatott daganatos elváltozást, ahol erre más műszer nem volt képes.

Hazánkban évente több mint hatvanezer új daganatos betegséget diagnosztizálnak, és harmincezren (Dunakeszi teljes lakossága) meg is halnak ebben a betegségben. Pedig, ha korai stádiumban fedezik fel a kóros elváltozást, a rákot ma már igen eredményesen lehet gyógyítani.
A korszerű vizsgálat 97%-os pontossággal dolgozik, messze felülmúlva más, ilyen területen használatos vizsgálatok eredményességét.

A központ felhívja a figyelmet a korai diagnosztika jelentőségére. Az egészséges ember ugyanis a PET/CT vizsgálat által biztos képet kap egészségügyi állapotáról, de ha mégis felfedezik benne a kórt, az időben felismert daganat eltávolításával és a folyamatos ellenőrzéssel élete megmenthető.

H. E. - Újbuda Tv (2006. 03. 16.)

LEGFRISSEBB
×

Lakossági tájékoztatás

Tájékoztatjuk az érintett lakosokat, hogy 2019. május 9-én (csütörtökön) a

1117 Budapest, Szerémi sor 4. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőben 8.00-12.00 óra között áramszünet lesz. Ezen a napon a háziorvosi rendelések ebben a rendelőben elmaradnak.

A betegek ellátása május 10-től zavartalanul folytatódik.