Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Együttműködés a Szent Imre Kórház és a Corvinus Egyetem között

Tudásért egészséget cserébe.

A Szent Imre Kórház és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködési megállapodást írt alá. A szövetség értelmében az egyik fél képzési lehetőséggel, a másik szűrővizsgálatokkal segíti partnerét.

A kapcsolat egyik megalapozója az volt - mesélte Dr. László Imre, a kórház főigazgatója a megállapodás aláírásán - hogy már második diplomámat szerzem a Corvinus Egyetemen. A Szent Imre Kórház vezetője ugyanis az intézmény megújulását megelőzően is úgy érezte, a fejlődés csak a megfelelő tudás birtoklásával, és állandó továbbképzésekkel valósítható meg.

Ennek szellemében végezte el először az egészségügyi management, majd legutóbb az egészségügyi biztosítás szakot. Az egyetemen már a '90-es évek elején elindították az egészségügyi vezetéssel kapcsolatos képzést.

"Már akkor tudtuk, hogy mivel ezen a területen is hatalmas pénzek mozognak, egyre fontosabb lesz a gazdálkodni tudás, hiszen, nem mindegy, mire költik el az adott kórház költségvetési keretét - fejtette ki a másik aláíró, Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora.

Az együttműködés értelmében a Szent Imre Kórház egészségügyi ellátást, ún. manager szűrést biztosít az egyetem vezetősége számára, a Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézete pedig vállalja a kórház delegáltjainak gazdálkodási, biztosítói, vagy vezetői képzését.

László Imre főigazgató a megállapodás jelentősségét hangsúlyozva megjegyezte, a kórház vezetősége nem örökéletű, így a folyamatos fejlődés és az intézmény saját utánpótlásának kinevelése elsődleges feladat.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 04. 16.)