Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Egészségügy - Egészségnap

Az MSZP XI. kerületi szervezete "Nyitott ház az egészségünkért" címmel egészségvédelmi délutánt tartott a Mérnök utcai székházában. Az egészségügyi helyzetről fórumot tartottak a rendezvényen a kerület egészségügyi vezetőinek részvételével.


Nyílt napot tartottak az MSZP újbudai székházában az egészség nevében. A rendezvényen különböző szűrővizsgálatokat is végeztek, mint a vércukor-, vérnyomás- vagy koleszterin mérés. A program keretében a kerületi egészségügyi vezetők részvételével fórumot tartottak a résztvevőknek az egészségügy jelenlegi helyzetéről. A kerületi egészségügyi intézmények részéről jelen volt a Szent Imre Kórház főigazgatója László Imre, és a Gyógyír Kht. ügyvezető igazgatója, Végh Ágnes is.

A most lezajló egészségügyi reform körül számos hibát lehet felfedezni – nyilatkozta László Imre, aki elmondta, hogy a reformok következményeként még számos dologban kellene cselekedni. Az átszervezésekkel van a legnagyobb probléma, s emiatt működési nehézségek is felmerültek. A Szent Imre Kórházat súlyponti kórháznak minősítették, noha ebből keveset éreznek.

Molnár Gyula erre reflektálva elmondta, hogy az őrájuk szabott feladatokat jól ellátják, hiszen az ő feladatkörükbe tartozik a háziorvosi és a járóbeteg ellátás. Véleménye szerint a most fellépő hibák egy ilyen reform során ennyi idő elteltével természetesek, de az önkormányzat a saját feladatait jól ellátja. A kórház fekvőbeteg ellátása már nem az önkormányzat, hanem a főváros jogköre, s nekik ebbe nincs is beleszólásuk.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 06. 05.)

LEGFRISSEBB
×

Az egészségügy legjobbjait díjazták  

Pro Medicina Újbuda kitüntetést és Polgármesteri Dicséretet kaptak az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napon. Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át.