Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

A Gyógyír XI. Kft. hírei

Április 30-án folytatódik a Gyógyír XI Kft. Védőnői Szolgálata által szervezett nyílt napok sora. Ezúttal a Albertfalva utcai rendelőbe várják a családokat.

Ismeretterjesztő előadással, szűrővizsgálatokkal várják a kisgyermekes családokat április 30-án az Albertfalva utcai rendelőben 9 és 12 óra között.

Január óta a Védőnői Szolgálat ilyen módon is segíteni szeretné a szülőket, hiszen a családi napok lehetőséget teremtenek a közvetlen kapcsolatépítésre az egészségügyi szakszemélyzettel. Hétvégén és ünnepnapokon védőnői információs ügyelet is működik, ahol hirtelen fellépő egészségügyi problémák megoldásában kaphatnak segítséget a kisgyermekesek. (Telefon: +36 30 815-2213; +36 30 815-2214)

A Családi Egészségnapra május 15-én szombaton 9 és 14 óra között kerül sor, itt szintén életmód tanácsadással, szűrővizsgálatokkal, termékbemutatókkal várják az érdeklődőket a Fehérvári úti rendelő épületében.

Dr. Kóti Tamás igazgató számos egyéb újdonságról is beszámolt. Mivel a tavalyi évben szoros együttműködést alakítottak ki a Szent Imre Kórházzal, sikerült bővíteni az endokrinológiai szakrendelést, ami azt jelenti hogy a korábbi heti egyről heti kettőre emelték az anyagcsere megbetegedések gyógyítását célzó rendelési alkalmak számát. Hasonló bővítés várható a nyár folyamán a kardiológia területén is, mivel itt alakulnak ki jelenleg a leghosszabb várakozási listák. Beindult a kúraszerű ellátás, így az infúziós kezelésre szoruló betegeknek nem kell a kórházba menniük, ha a szakorvos ilyen kezelést ír elő, azt az Egészségügyi Centrumban is igényelhetik.

A dietetikus, - akihez táplálkozási szaktanácsadásért fordulhatnak -, heti 2x5 órában rendel, a várható bővítés ezt az ellátási formát is érinti, szeptembertől várható ugyanis a diabetológiai szakrendelés beindítása. Ezzel a cukorbetegek számára válik elérhetővé a komplex diagnosztikai és terápiás szakellátás.

Ami a gyermekgyógyászatot illeti az Egészségügyi Centrum többek között gyermeksebészettel, gyermekgégészettel, és gyermeknőgyógyászati rendeléssel áll a szülők rendelkezésére. A laborvizsgálatokat a háziorvosok írják elő, és vagy saját maguk veszik le az ehhez szükséges vérmennyiséget, vagy a rendelőbe küldik a pácienseket. Utóbbi esetben reggel hét órától lehet jelentkezni a Fehérvári úton, majd sorszámot kell kérni egy automatából. Így a váróban nem kell hosszan ácsorogni, kulturált körülmények között ülve is meg lehet várni amíg a betegek sorra kerülnek.

Az intézményben a tavalyi évben megújult a betegirányítás, a bejelentkezési telefonszám amelyen a szakrendeléskre időpont kérhető: +361 279-2111. Ezt kell célszerű hívni akkor is, ha valamilyen könnyebb háztartási baleset történik, mert az ezen jelentkező személyzet segít eldönteni hogy a szakrendelőbe, vagy a kórház sürgősségi osztályára érdemes-e elindulni. Értelemszerűen sürgős esetben, például erős vérzés, infarktusgyanú, vagy bénulás esetén a 104-es számon azonnal a mentőket kell értesíteni.

LEGFRISSEBB
×