Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Újabb fejlesztések a Szent Kristóf Szakrendelőben

Felújított várótermeket, lépcsőházat, folyosókat és új információs táblákat kapott a Szent Kristóf Szakrendelő. A mintegy 16 millió forintos felújítás két hónapig tartott. Tovább folytatódnak azonban az épület rekonstrukciós munkálatai és még idén árnyékolók kerülnek a tetőablakok fölé. Az intézményben naponta kétezren fordulnak meg, ezért Újbuda Önkormányzata évről-évre jelentős összegeket különít el a korszerűsítésére.

A fehérvári úti szakrendelőben nemrég komfortosabbá és színesebbé váltak a betegvárók, a fogadó rész, a lépcsőház és a közlekedők, valamint új információs táblák segítenek az eligazodásban. A közel tizenhat millió forintos felújítás két hónapig - januárban és februárban - zajlott és teljes egészében Újbuda Önkormányzata finanszírozta. Az intézmény saját erőforrásból a rendelők bútorzatát és az orvosi ellátáshoz szükséges kézi műszerparkot újította fel.

A szakrendelő bejárásán részt vett többek között Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Szabolcs Attila Budafok-Tétény polgármestere is. Sok budafoki beteg is átjár a Szent Kristófba, hiszen olyan szakrendelések is vannak az intézményben, amit csak itt tudnak igénybe venni.

A mostani felújítással még nincs vége az idei fejlesztéseknek, ezért még idén külső árnyékoló kerül a tetőablakok fölé. Bár a betegváróban van légkondicionálás, de a tűző nap zavarhatja a várakozókat, emiatt a kórház és az önkormányzat vezetése úgy döntöttek, megoldják ezt a problémát.

HL (2014. 03. 07.)