Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 18. szombat, Jenő

Újbudai Egészségnap: gyógyuljunk szórakozva!

A szeptember 6-án induló Tóparti Újbuda Party színes programjai, vagy éppen egy koncert után foglalkozhatunk egy kicsit egészségünkkel anélkül, hogy egy nyomasztó rendelőintézetben kellene várakoznunk. A Családi EGészségnap keretében a szűrővizsgálatok mellett bekukkanthatunk például egy mentőautó belsejébe is.

A szeptember 6-án és 7-én zajló Tóparti Újbuda Party programjai mellett egy kétnapos Családi Egészségnapra is ellátogathatnak a kerület lakói. Újbuda egészségügyi szervezetei az önkormányzat támogatásával minden eddiginél szélesebb programkínálattal készülnek a szűrővizsgálatok és tanácsadások terén.

Újdonságként most a Gazdagréti Gyógyszertár is részt vesz a rendezvényen, ahol a prevenció jegyében végeznek tájékoztató jellegű szűréseket. Az érdeklődők vércukor, vérnyomás, testzsír százalék és légzésfunkció méréseken is részt vehetnek, de a hajvizsgálat, valamint a homeopátiás és életmód tanácsadás is szerepel a gyógyszertár repertoárjában.

Az izgalmas programokra vágyók és a gyerekek sem fognak azonban unatkozni, a rendezvény területén ugyanis egy igazi mentőautóba is bemászhatnak. Sőt, a Főnix Mentőcsoportnak köszönhetően mindent megtudhatnak a mentősök munkájáról. Horváth Károly, a Főnix marketingese elmondta, a jelen lévő rohamkocsiban minden olyan felszerelés megtalálható, amely alkalmas egy esetleges éles helyzet megoldására. A helyszínen szimulációs babán lehet gyakorolni az elsősegélynyújtó fogásokat, amire a mentős szerint igen nagy szükség van. A legtöbb autós ugyanis már elfelejtette az egykor tanultakat.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 08. 21.)

LEGFRISSEBB
×

Sztómaexpó Újbudán  

Hatodik alkalommal rendeztek Sztómaexpót a kerületben. A rendezvényen lehetőség volt ingyenes mintacsomagok és információs anyagok igénylésére, étrendkiegészítők kipróbálására, a sztómát viselők választ kaphattak kérdéseikre és megoszthatták tapasztalataikat is.