Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. péntek, Sára, Márió

Új rendelők, új orvosok

Újbuda Önkormányzata több éve foglalkozik azzal, hogy a kerületben élők és az ideköltözők felnőtt háziorvosi ellátása minél kielégítőbb legyen. A kerület belső, régi magjából nagy számban költöznek új lakóparkokba, ahol a háziorvosok leterheltsége olyan nagy lett, hogy a nagyszámú beteg ellátásához új felnőtt háziorvosokat kellett bevonni, munkába állítani.

Ezért is vette szívesen a kezdeményezést az önkormányzat, hogy vállalkozók bevonásával újabb praxisok induljanak a kerületben. Ennek megfelelően az eddigi 69 mellett szeptember 1-től 12 új háziorvos kezdte meg működését Újbudán.

"Három nagyon markáns csoportba szedhető össze, hogy mit várnak el az önkormányzattól az emberek. Egyrészt szeretnének biztonságos kerületben élni, másrészt tiszta, rendezett környezetben. És ami talán a legfontosabb szempont a lakók számára, hogy az önkormányzat biztosítsa a lehető leghatékonyabb, legkönnyebben hozzáférhető orvosi ellátást. Az elmúlt hat év összes döntése arra épült, hogy minél közelebb, megfelelő színvonalú, jó egészségügyi ellátást tudjunk nyújtani.

Úgy tudom, példa nélküli az országban, hogy egyszerre egy időben 12 új praxis mellett döntöttünk és az is szenzációs, hogy ilyen nagy számban ennyi jó szakmai háttérrel rendelkező orvos pályázott. Az új praxisok főleg azokon a területeken nyíltak, ahová új beköltözőket várnak, vagyis elsősorban a lakóparkok környékére.

A 12 új háziorvosnak 3 helyszínen biztosítottak rendelőt. A legtöbben a Gazdagréti téri rendelőben kapnak helyet, hisz itt 8 orvos kezdte meg munkáját szeptember elején. Ezen a környéken a közeljövőben körülbelül tízezer letelepülő várható, így biztos, hogy az orvosoknak bőven lesz munkája." - fogalmazott Molnár Gyula polgármester.

Gigi - Újbuda TV (2008. 09. 15.)

LEGFRISSEBB
×

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!  

Névre szóló meghívót küldenek az újbudai 45-65 év közötti asszonyoknak, akiknek az utolsó emlőszűrése óta eltelt két év. A térítésmentes mammográfiás vizsgálatokat novemberben és decemberben végzik, remélve, hogy minél többen átérzik a megelőzés fontosságát, és élnek a felkínált lehetőséggel.