Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 18. szombat, Jenő

Új rendelők, új orvosok

Újbuda Önkormányzata több éve foglalkozik azzal, hogy a kerületben élők és az ideköltözők felnőtt háziorvosi ellátása minél kielégítőbb legyen. A kerület belső, régi magjából nagy számban költöznek új lakóparkokba, ahol a háziorvosok leterheltsége olyan nagy lett, hogy a nagyszámú beteg ellátásához új felnőtt háziorvosokat kellett bevonni, munkába állítani.

Ezért is vette szívesen a kezdeményezést az önkormányzat, hogy vállalkozók bevonásával újabb praxisok induljanak a kerületben. Ennek megfelelően az eddigi 69 mellett szeptember 1-től 12 új háziorvos kezdte meg működését Újbudán.

"Három nagyon markáns csoportba szedhető össze, hogy mit várnak el az önkormányzattól az emberek. Egyrészt szeretnének biztonságos kerületben élni, másrészt tiszta, rendezett környezetben. És ami talán a legfontosabb szempont a lakók számára, hogy az önkormányzat biztosítsa a lehető leghatékonyabb, legkönnyebben hozzáférhető orvosi ellátást. Az elmúlt hat év összes döntése arra épült, hogy minél közelebb, megfelelő színvonalú, jó egészségügyi ellátást tudjunk nyújtani.

Úgy tudom, példa nélküli az országban, hogy egyszerre egy időben 12 új praxis mellett döntöttünk és az is szenzációs, hogy ilyen nagy számban ennyi jó szakmai háttérrel rendelkező orvos pályázott. Az új praxisok főleg azokon a területeken nyíltak, ahová új beköltözőket várnak, vagyis elsősorban a lakóparkok környékére.

A 12 új háziorvosnak 3 helyszínen biztosítottak rendelőt. A legtöbben a Gazdagréti téri rendelőben kapnak helyet, hisz itt 8 orvos kezdte meg munkáját szeptember elején. Ezen a környéken a közeljövőben körülbelül tízezer letelepülő várható, így biztos, hogy az orvosoknak bőven lesz munkája." - fogalmazott Molnár Gyula polgármester.

Gigi - Újbuda TV (2008. 09. 15.)

LEGFRISSEBB
×

Sztómaexpó Újbudán  

Hatodik alkalommal rendeztek Sztómaexpót a kerületben. A rendezvényen lehetőség volt ingyenes mintacsomagok és információs anyagok igénylésére, étrendkiegészítők kipróbálására, a sztómát viselők választ kaphattak kérdéseikre és megoszthatták tapasztalataikat is.