Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Pro Medicina Újbuda 2008

Pro Medicina Újbuda 2008

Mintha egy pilótának mozgó leszállópályára kellene puhán landolnia, úgy kellett gyógyítaniuk az orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak az elmúlt másfél évben. Ezzel a hasonlattal ismerte el Molnár Gyula polgármester azt, hogy az egészségügy reformja országszerte nehéz helyzetbe hozta az érintetteket. 
A XI. kerületben azzal, hogy a járóbeteg szakellátást is a helyi önkormányzat működteti, a helyzet korántsem annyira lehangoló, mint a város és az ország többi "sztk"-jában, kórházaiban. Ezt maguk, a Gyógyír Kht. egészségügyi dolgozói is elismerték, hiszen a felújított épületben korszerű eszközökkel végzett munka lényegesen több időt enged a betegek türelmes és szakszerű ellátására. 


A Semmelweis Napon ismét díjazták a gyógyítókat: Pro Medicina Újbuda díjat kapott Földeáki Katalin fogorvos, Hídvégi Marianne gyermekpszichológus, Karegeorgeu Lefki reumatológus és Károlyi Lászlóné szakasszisztens. 

A polgármester dícséretét Sztrilich Mónika fogszakorvos, Barna Jánosné szülésznő, Dancs Adrienn fizikoterápiás szakasszisztens, Mizsák Barbara iskolavédőnő, Glásel Éva radiológus és Kocsis Sándor fogtechnikai laboratóriumvezető kapta. 


De nemcsak kerületi, hanem országos szinten is kaptak díjakat újbudai orvosok a jeles nap alkalmából. Dr. Székely Tamás miniszter úr az alábbi szakmai elismeréseket adományozta: 


Semmelweis-díjban részesült: 
A magyar hipertonologia fejlesztése érdekében végzett kimagasló tudományos és gyakorlati elismeréseként: 
Prof. Dr Farsang Csaba, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház Belgyógyászati Szakmák Mátrix Szervezetének intézetvezető főorvosa, a Kardiometabolikus Centrum vezetője 

Batthyány-Strattmann László díjban részesült: 
Dr.Kiss István, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház Belgyógyászati Szakmák Mátrix Szervezete Nephrológiai Profil profilvezető főorvosa, orvos igazgató helyettese 


Pro Sanitate elismerésben részesült: 
Dr. Kovács Mári Terézia 
a Budapest Főváros XI. kerület Reumatológiai Szakrendelés vezető főorvosa 

Egészségügyi Miniszteri Dicséretben részesült: 
Dr. Orosz Sándor 
a Budapest Főváros XI. kerület Bartók Béla u. 61. számú rendelő felnőtt háziorvosa

B.A. - Újbuda MÉDIA (2008. 07. 01.)

LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi bejgli az orvosoknak  

A Szent Imre Kórház munkatársait látogatta meg karácsonykor Simicskó István országgyűlési képviselő. A politikus bejglivel és narancslével teli csomagokkal érkezett, hogy köszönetet mondjon az egészségügyben dolgozóknak áldozatos munkájukért.