Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. kedd, Gusztáv

Hatvan éves a Szent Imre Kórház

Hatvan évvel ezelőtt, 1950. június 20-án nyitotta meg kapuit a Szent Imre Kórház, vagy - ahogy akkor nevezték - a Fővárosi Tanács Tétényi úti Kórháza. A kerek évfordulót szakmai előadásokkal, kiállítás megnyitóval, rózsaültetéssel, valamint kitüntetések átadásával ünnepelték az intézmény dolgozói.

László Imre főigazgató az ünnepi beszédében elmondta, bizony nagy utat kellett megtenni ahhoz, hogy az intézmény a legnevesebb kórházak egyikévé nőjje ki magát az évtizedek során. A jelenleg 653 ágyas Szent Imre Kórházban az aktív ellátást a Sürgősségi Betegellátó Centrum, az Operatív Szakmák Mátrix Szervezete, a Belgyógyászati Szakmák Mátrix Szervezete, valamint az osztályszerkezetben működő Neurológia és Pszichiátria képviselik. Az ünnepségen osztották ki a legjobb egészségügyi dolgozóknak járó kitüntetéseket is. Így díjat vehetett át többek között az az idős apáca is, aki 1950-től évtizedeken át osztályvezető főnővére volt a 3. Belgyógyászati osztálynak. Turbók Mária Beáta nővér a kórház legidősebb dolgozója.

LEGFRISSEBB
×

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!  

Névre szóló meghívót küldenek az újbudai 45-65 év közötti asszonyoknak, akiknek az utolsó emlőszűrése óta eltelt két év. A térítésmentes mammográfiás vizsgálatokat novemberben és decemberben végzik, remélve, hogy minél többen átérzik a megelőzés fontosságát, és élnek a felkínált lehetőséggel.