Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Átadták az Év orvosa díjat

A Szent Imre Kórházból került ki az egyik "Év orvosa".

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rendezett ünnepségen azok a jelöltek jelentek meg, akiket kezelt pácienseik terjesztettek az elismerésre. A díj és az erről szóló kampány nem titkolt célja az is, hogy a médiában megjelenő negatív kórháztörténeteket ellensúlyozva megmutassák a valóságot. Azt, hogy rengeteg szép példa van a kiemelkedő orvosi magatartásra és helytállásra. 

A díjat a Magyar Egészségvédelmi Alapítvány hozta létre az orvosok jobb megítéléséért, és az orvos-beteg kapcsolat javításáért. A díjazottakra a páciensek saját gyógyulásuk történetét bemutatva tehettek javaslatot. A pályázatok január 13-i lezárásáig több száz orvost jelöltek a díjra. 
Az egyik "Év orvosa" a Szent Imre Kórház sebészeti profilvezetője, Dr. Bálint András lett. A főorvos kiemelte, a jó orvos-beteg kapcsolat alapja a szakmai tudáson túl az az emberség, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő beteg bizalmát képesek lehetünk elnyerni. Hozzátette, a díj nemcsak neki, hanem a munkáját segítő csapatmunkának is szól. 

Bálint András mellett Bittner Nóra, a tatabányai Szent Borbála Kórház onkológus főorvosa és Kováts Csilla, a pécsi Rókus utcai gyermekrendelő nyugdíjas orvosa is átvette az Astellas Díjat, ami a szervezők szerint nagy hagyományokra számíthat a jövőben. 

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 02. 20.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi bejgli az orvosoknak  

A Szent Imre Kórház munkatársait látogatta meg karácsonykor Simicskó István országgyűlési képviselő. A politikus bejglivel és narancslével teli csomagokkal érkezett, hogy köszönetet mondjon az egészségügyben dolgozóknak áldozatos munkájukért.