Egészségügy

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 29. szombat, Péter

Magántőkéből újult meg a Mályva patika

Befejeződött a Tétényi úti BENU cégcsoporthoz tartozó Mályva Gyógyszertár felújítása. A harmincöt millió forintos fejlesztés teljes mértékben magántőkéből valósult meg.

November 17-én tartották a frissen felújított Tétényi úti Mályva Gyógyszertár átadóját. Az eseményen Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester elmondta, a folyamatos fejlesztés nem csak az önkormányzat és az állam feladata, hanem szükség van a magántőke bevonására is.

A patika a felújításnak köszönhetően nem csupán világosabb és tágasabb lett, hanem az eladótér is barátságosabbá vált, megszűntek dolgozókat és a vásárlókat elválasztó falak.

A Mályva Gyógyszertár a BENU cégcsoporthoz tartozik, amely további két kerületi patikát üzemeltet: egyiket a Móricz Zsigmond körtérhez közel, a Bartók Béla úton, a másikat a Karinthy Frigyes úton. Ezeket is a közelmúltban - 2012 és 2013 folyamán – újították fel. Mindegyik harminc, negyven éve épült, felújítási költségük mindkét esetben harmincöt millió forint volt - tudtuk meg Zlinszky Jánostól, a Benu Magyarország Zrt. igazgatósági tagjától.

H.L.

LEGFRISSEBB
×